Dióhéjban rólam

Ötvös Diána vagyok és 2014 óta fogalkozom grafikai tervezéssel.

Jelenleg szabadúszóként dolgozom, de 3 és fél évig egy nemzetközi nagyvállalat grafikusa voltam. Diplomámat tekintve Ipari termék- és formatervező mérnök vagyok, szakom pedig a Csomagolás-tervezés volt, de az idők során kicsit más vizekre vitorláztam mivel inkább a vizuális tervezés vonzott.

Legfőképpen logókat és arculati elemeket rajzolok, de gyakran tervezek webdesignt és különféle online grafikai elemeket. Valamint minden olyan elemet, amire egy vállalkozásnak szüksége lehet, ide tartozik a logó, Word-PPT prezentáció sablonok, névjegykártya, plakát, szórólap, brossúra, csomagolás. Egyik új kedvencem pedig az infografika. Szeretem a minimál designt, ha tehetem flat stílusban alkotok. Ebből kövekezik, hogy jó barátságban vagyok az Adobe család grafikus programjaival, mint az Illustrator, Photoshop és InDesign, amiket napi szinten használok.

Szentendrén élek, de gyakran járok Budapesten és Győrben is. Szabadidőmben gyakran kirándulok, fedezek fel új tájakat egy szál hátizsákkal, a kedvesemmel és a farkasunkkal, aki egy Alaszkai Malamut.

  • Szabadkézi rajz
  • Adobe Illustrator
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Indesign
  • Wordpress
  • SEO

A tervezési folyamat

Fontosnak tartom a jó kommunikációt. Egy jó brief, vagyis feladatleírás már fél siker. Minél több információt osztasz meg vállalkozásodról és elképzeléseidről, én annál jobb és hozzád illő design tudok tervezni. Ez az első lépés, tehát az biztos, hogy sok kérdést fogok feltenni Neked.

Ezután már lazíthatsz, a munka nagy része ugyanis rám vár. Piackutatást végzek, felmérem a versenytársakat, a hasonló területen tevékenykedő cégeket, azok arculatát. Ezek nagyon különbözőek lehetnek. Vegyük a logókat, sok cég csak betűlogót használ, vannak akik egy felismerhető ikont vagy emblémát és vannak például karakter logók is. Sokminden függ a vállalkozás profiljától is, ezért tanácsot adok, hogy milyen stílus illene leginkább az adott témához, de persze Neked is lehetnek ötleteid, azokat is beépítjük, ha van rá lehetőség.

A megbeszéltek szerint a következő lépésben terveket készítek – ez eltart egy darabig – amiket aztán 3d hatású látványtervek kíséretében prezentálok Neked, és kiválaszthatod a legmegfelelőbbet. Ezen még finomítunk, dolgozunk, hogy elnyerje a tökéletes formáját és boldogan “hazavihesd”.

A végleges tervet megkapod színes (ha van) és monokróm színváltozatban és különféle fájl formátumokban, amiket használhatsz online és offline felületeken egyaránt.

A jó design

feltűnő,

a tökéletes

design

láthatatlan.

“JOE SPARANO”

Igény felmérés

Kérdezek – válaszolsz
Kérdezek – válaszolsz
Kérdezek – válaszolsz …

Piackutatás

Felmérem a piacot, a hasonló területeken lévő vállalkozásokat összehasonlítom, ez alapján képet kapok a jelenlegi piacról. 

Tervezés

Az elképzeléseid és a piaci elemzés alapján ötletelni kezdek, vázlatokat készítek, végül kidolgozott terveket küldök, hogy választhass.

Véglegesítés

A választott tervet finomítjuk, kisebb változtatásokat hajtunk végre, majd megkapod a végleges grafikai csomagot, amit használhatsz online vagy nyomtatott anyagokon is.

Ha többet szeretnél tudni

Töltsd le az önéletrajzom

Letöltöm

Magyar nyelven

Letöltöm

Angol nyelven

vagy

Nézd meg eddigi munkáim

Készen állsz a közös munkára?

Akkor vágjunk bele!
Kapcsolat